Gall del Penedès escabetxat i amanida
de gall amb vinagreta de fruits secs

PER LLUIS UDINA AGUILAR

INGREDIENTS
PER AL GALL ESCABETXAT

  • 1 gall del Penedès 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 cabeça d’alls
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • 1⁄2 vas de vinagre (jo faig meitat
  • de poma i meitat de vi chardonnay) 1 vas de vi blanc
  • Oli, sal i pebre negre en pols

PER A L’AMANIDA

  • Diferents tipus d’enciam
  • Per a la vinagreta:
  • 3 cullerades d’oli verge d’oliva extra 1a pressió
  • 1 cullerada de vinagre de Mòdena
  • Sal
  • Pebre negre
  • Fruits secs (pipes de gira-sol, de carabassa, nous, festucs, sèsam, xia)

RECEPTA PER A FER EL GALL:

Salpebrem el gall. El marquem a una cassola fins que quedi daurat. El traiem i el reservem.
A la mateixa cassola i amb l’oli de marcar el gall, posem les cebes tallades a juliana, la pastanaga i la cabeça d’alls.
El deixem coure uns 10 minuts. Afegim el gall, la farigola i el romaní, el vinagre i el vi. Si convé, hi afegim una mica d’aigua. Ho deixem coure uns 50 minuts a foc mig i ja el podem servir.

RECEPTA PER A L’AMANIDA:
Agafem els pits del gall escabetxat i els tallem.
Hi afegim la barreja d’enciams i hi posem la vinagreta de fruits
secs. Servir. BON PROFIT!

TORNAR

Vols saber-ne més?
Segueix-nos a les nostres xarxes