Gall del Penedès escabetxat i amanida
de gall amb vinagreta de fruits secs
PER LLUIS UDINA AGUILAR
INGREDIENTS
PER AL GALL ESCABETXAT
- 1 gall del Penedès 2 cebes
- 2 pastanagues
- 1 cabeça d’alls
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 1⁄2 vas de vinagre (jo faig meitat
- de poma i meitat de vi chardonnay) 1 vas de vi blanc
- Oli, sal i pebre negre en pols
PER A L’AMANIDA
- Diferents tipus d’enciam
- Per a la vinagreta:
- 3 cullerades d’oli verge d’oliva extra 1a pressió
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
- Sal
- Pebre negre
- Fruits secs (pipes de gira-sol, de carabassa, nous, festucs, sèsam, xia)
RECEPTA PER A FER EL GALL:
Salpebrem el gall. El marquem a una cassola fins que quedi daurat. El traiem i el reservem.
A la mateixa cassola i amb l’oli de marcar el gall, posem les cebes tallades a juliana, la pastanaga i la cabeça d’alls.
El deixem coure uns 10 minuts. Afegim el gall, la farigola i el romaní, el vinagre i el vi. Si convé, hi afegim una mica d’aigua. Ho deixem coure uns 50 minuts a foc mig i ja el podem servir.
RECEPTA PER A L’AMANIDA:
Agafem els pits del gall escabetxat i els tallem.
Hi afegim la barreja d’enciams i hi posem la vinagreta de fruits
secs. Servir. BON PROFIT!